Tips bij het vinden van een payrolling organisatie

Payroll organisatie kiezen

Hoe vind ik een goede payroll organisatie?

We hebben al veel verschillende bedrijven vergeleken. Deze keer is het de beurt aan payrolling organisaties. Een payrolling organisatie helpt ondernemers door hun administratieve taken over te nemen. U besteedt dus als ondernemer de volledige administratie uit. Het voordeel hiervan is dat u veel meer tijd overhoudt voor uw bedrijf. U kunt zich focussen op het aantrekken van klanten, op het aannemen van werknemers of op het functioneren van uw personeel. Kortom: het ondernemen is voor u, terwijl de administratieve lasten voor de payrolling organisatie zijn. Maar hoe vindt u een goede payrolling organisatie? Wij hebben verschillende organisaties vergeleken en hebben een aantal tips voor u op een rij gezet.

Wat een payrolling organisatie moet kunnen

Een payrolling organisatie doet dus de administratie voor u. Maar daarnaast houdt een goede payrolling organisatie zich ook bezig met:

  • Verschillende arbeidsovereenkomsten
  • Het verlonen van uw medewerkers
  • Uitbetalingen bij ziekte
  • De ontwikkelingen in de wet- en regelgeving
  • Het maken van een overzicht voor de te betalen premies, loonheffingen en indien van toepassing de pensioenpremies

Een payrolling organisatie moet een partner zijn

Voor ondernemers is het operationeel werkgeverschap en het juridisch werkgeverschap met elkaar verweven. Mocht u ervoor kiezen om de administratie uit te besteden, dan scheidt u het juridisch werkgeverschap van het operationeel werkgeverschap. De payrolling organisatie wordt juridisch werkgever, terwijl u operationeel werkgever blijft. Daarom is het belangrijk dat de payrolling organisatie die u inschakelt, een echte partner voor u is. Samen zorgt u er namelijk voor dat het bedrijf goed blijft lopen.

Ga op zoek naar ervaring

Uiteraard ook niet geheel onbelangrijk, maar een goede payrolling organisatie beschikt over veel ervaring. U moet er zeker van kunnen zijn dat u de administratie met een gerust hart aan een ander over kunt laten. Dus weet de payrolling organisatie alles over de administratie die u als ondernemer heeft? Dan kunt u deze inschakelen.

Meer weten hierover? Laat een bericht achter via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *