Payroll constructie: hoe werkt het?

payroll constructie

Alles over de payroll constructie

Steeds meer mensen raken bekend met de term payrolling. Zowel werkgevers als werknemers, maar ook zelfstandige ondernemers. Toch hebben wij ontdekt dat mensen problemen ervaren wanneer zij op zoek gaan naar een geschikt payrollbedrijf, omdat ze niet precies weten wat een payroll constructie inhoudt. Daarom vertellen wij u graag meer over payrolling en wat dit voor ondernemers betekent.

Scheiding tussen juridisch en operationeel werkgeverschap

Kiest u ervoor om samen te werken met een payrollbedrijf? Dan ontstaat er een scheiding binnen het werkgeverschap, namelijk tussen het juridisch en operationeel werkgeverschap. Zelf blijft u operationeel werkgever, terwijl het payrollbedrijf de juridische werkgever wordt. Deze scheiding is de kern van de payroll constructie.

Welke taken behoudt u zelf?

Het juridisch werkgeverschap geeft u dus uit handen bij een payroll constructie. Maar zelf blijft u wel operationeel werkgever. Dit houdt in dat u alle zaken over de arbeidsvoorwaarden, personeelsplanning, het aannemen van personeel en het functioneren van personeel zelf blijft regelen.

Welke taken staat u af?

Zodra u een payroll constructie aangaat, laat u de administratieve, financiƫle en juridische verplichtingen over aan een payrollbedrijf. Hierbij kunt u denken aan:

  • Loonstroken
  • Jaaropgaven
  • Arbeidscontracten
  • Loondoorbetaling bij ziekte
  • Vakantiedagen
  • Uitvoering Wet Poortwachter

   

  Het voordeel voor ondernemers

  Voor ondernemers kan payrolling een zeer grote opluchting zijn. U hoeft geen tijd, energie en geld te investeren in het regelen van administratieve zaken. De administratieve werklast valt namelijk weg. Ook loopt u geen risico meer met arbeidsovereenkomsten of juridische vraagstukken. Hierdoor kunt u zich weer volledig focussen op datgene waar u goed in bent: het ondernemen zelf!

  Heeft u nog vragen over payrolling? Of wilt u weten welk bedrijf u het beste voor een payroll constructie kunt inschakelen? Stuur ons een bericht via het contactformulier.