Een granieten vloer laten onderhouden

Lang genieten van uw granieten vloer

Heeft u een mooie granieten vloer? Dan wilt u er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Wij raden u dan ook aan om het onderhoud van uw granieten vloer goed bij te houden. Laat uw vloer behandelen, en gebruik de juiste middelen voor het periodiek onderhoud. Wij vertellen u graag meer over hoe u het onderhoud van uw granieten vloer het beste kunt aanpakken.

Onderhoud van een granieten vloer

Onderhoud van een granieten vloer begint altijd met een goede behandeling van de vloer. Dit hoeft slechts eenmalig te gebeuren. Voor het behandelen van een natuurstenen vloer kunnen verschillende methodes toegepast worden. Welke methode het meest geschikt is volledig afhankelijk van het soort natuursteen. Impregneren is de techniek die het meest toegepast wordt bij granieten vloeren. Voor het periodiek onderhoud van uw granieten vloer zijn een aantal punten waar u op moet letten wat betreft schoonmaken, zoals het gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen. Ten slotte raden wij u aan om eventuele scheuren en gaten altijd zo snel mogelijk te laten repareren.

Granieten vloer laten impregneren

Het juiste onderhoud van uw granieten vloer begint met het impregneren. Bij impregneren wordt de vloer voorzien van een speciaal impregneermiddel. Dit middel dringt diep in de steen naar binnen, en hecht zich aan het gesteente. Het is mogelijk om de vloer te voorzien van een ‘neutraal’ impregneermiddel, of te kiezen voor een variant die de kleur van de vloer versterkt. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat de vloer vuil- en vochtafstotend wordt. Wanneer uw vloer geïmpregneerd is, is deze dus veel makkelijker schoon te houden. Ook hoeft u zich geen zorgen te maken wanneer u bijvoorbeeld een glas drank op de vloer laat vallen. Het vocht trekt niet in het gesteente, wat wel gebeurt als u het niet laat impregneren.

Periodieke schoonmaak

Voor het periodieke onderhoud van uw granieten vloer kiest u een neutraal schoonmaakmiddel. Een granieten vloer, ongeacht of het geïmpregneerd is, is namelijk redelijk gevoelig voor hoge en lage pH-waardes. Daarom raden we het gebruik van ontvetters (lage pH-waarde) en zuren (hoge pH-waarde) af. Schoonmaakmiddelen die wel geschikt zijn voor het onderhoud van granieten vloeren zijn producten met een pH-waarde van minimaal 5 en maximaal 7. Natuurzeep is bijvoorbeeld erg geschikt. Let wel op dat u niet te veel schoonmaakmiddel gebruikt. Op een natuurstenen vloer is dat namelijk meteen te zien. Gebruik bovendien niet te veel water (ook al heet u uw vloer laten impregneren).

Repareren van scheuren en gaten

Door het goed laten behandelen van uw granieten vloer, en het juiste periodieke onderhoud, zult u de levensduur flink verlengen. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Het kan zo zijn dat er een gaatje of scheurtje in uw granieten vloer terecht is gekomen. Wij raden altijd aan om dit meteen te laten repareren. Zo voorkomt u dat vocht en viezigheid in het gesteente trekt en daar nog meer schade aanricht. Door een betrouwbare specialist in te schakelen voor de reparatie weet u dat uw vloer na afloop weer zo goed als nieuw is. Bovendien kunt u deze specialist vragen stellen over het specifieke onderhoud van uw granieten vloer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *