Een pebblevloer in de badkamer

De voordelen van een pebblevloer in de badkamer

Ga jij de badkamer renoveren, of ben je bezig met het bouwen van een nieuwe woning? Dan ben je er waarschijnlijk al van op de hoogte dat er wat betreft badkamervloeren niet zo veel keuze is als de vloeren voor woonkamers of slaapkamers. Zo moet het materiaal bijvoorbeeld waterdicht zijn, wat veel vloersoorten al uitsluit. Wil je nu toch een vloer die je badkamer een unieke uitstraling geeft? Kies dan voor een pebblevloer! Wij vertellen meer over de voordelen van dit soort vloeren.

Wat is de pebblevloer?

Een pebblevloer is een vloer van grote, onbewerkte kiezelstenen. Deze stenen liggen in rivieren waar het water de scherpe kanten er vanaf schuurt. Hierdoor zijn ze mooi glad. Voor een pebblevloer kan elk type kiezel gebruikt worden, als hij maar glad is. Het is immers niet prettig om over scherpe kiezels te lopen.

Ideaal voor de badkamer

Pebbles zijn de ideale vloersoort voor badkamers. De vloer is erg praktisch, aangezien hij zeer goed tegen vocht kan. Bovendien is het zeer prettig om met blote voeten over deze grote, gladde kiezels te lopen. In wellnesscentra en sauna’s worden ze dan ook regelmatig gebruikt als massagevloer. Door erover te lopen vergroot je de doorbloeding in je lichaam. Plaats pebbles in je badkamer en je geniet iedere dag van zo’n massage.

Zeer groot aanbod

Er is een zeer groot aanbod aan pebbles, wat betekent dat er altijd een optie is die precies bij jouw stijl en de inrichting van je badkamer past. Omdat het gaat om natuurlijk materialen, en de kiezels door de natuur gevormd worden, zijn er geen twee dezelfde. Dit geldt niet alleen voor de vorm, maar ook voor de kleur. Wanneer je een pebblevloer in je badkamer legt is deze dus volledig uniek.

Makkelijk (zelf) leggen

Voorheen moesten pebbles nog steentje voor steentje in cement aangebracht worden. Gelukkig gaat het leggen van een pebblevloer tegenwoordig een heel stuk makkelijker. De stenen zijn geplaatst op een matje, meestal van 30×30 centimeter. Deze matjes kunnen in elkaar geklikt en gelijmd worden. Dit maakt het leggen van een pebblevloer zeer eenvoudig. Het is dan ook goed mogelijk om dit zelf te doen. Natuurlijk kun je het ook altijd overlaten aan een professional.

Bekijk het aanbod

Zoals eerder genoemd werd gaat het bij een pebblevloer om een natuurlijk materiaal, wat betekent dat er geen twee stenen hetzelfde zijn. Wij raden dan ook altijd aan om een kijkje te nemen bij een showroom wanneer je in je badkamer een pebblevloer wilt leggen. Zo weet je zeker dat je de keuze maakt voor de juiste kleur en het juiste formaat. Bovendien staan er in een showroom altijd specialisten klaar die je kunnen adviseren. Bezoek een showroom bij jou in de buurt, en ervaar zelf de voordelen van de pebblevloer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *