Zorgvuldig jullie scheiding geregeld met een mediator in Velsen

Zorgvuldig je scheiding regelen met een mediator

Hoe verantwoord scheiden in Velsen

Of je nu in Velsen woont of ergens anders in Nederland; als je na jaren vol passie en liefde besluit dat de koek op is en dat je wilt gaan scheiden, is dat een droevige zaak. Voor beide partijen. Scheiden is moeilijker dan je denkt. Lees dus dit blog om jezelf te overtuigen dat je voor je scheiding maar beter kunt kiezen voor mediation. Dan weet je zeker dat jullie scheiding met een mediator zorgvuldig geregeld wordt.

Hoe regel je verantwoord scheiden met mediation?

Kiezen voor scheiden met behulp van een mediator is zeer persoonlijk. Informeer dus altijd bij meerdere mediators om te polsen welke het beste bij jullie past. Welke geeft jullie vertrouwen en bij wie voel je een ‘klik’?.

Waar let je op?

Voordat je aan mediation begint, wil je natuurlijk gerustgesteld worden dat de scheiding uiteindelijk naar een zekere mate van tevredenheid verloopt. Vraag dus aan je mediator hoe hij of zij te werk gaat. Wil jij voorbeeld een extra persoon meenemen bij de gesprekken, een vertrouwenspersoon of een vriend(in)? Bespreek dit vooraf met de mediator. Overleg ook waar je de gesprekken gaat voeren, thuis of op kantoor? En maak goede afspraken over de kosten en de betaling.

Wat mag je verwachten?

Van een mediator mag je een open en informele houding verwachten. Toch zijn er wel een paar formele kanten. Er moeten soms ingrijpende afspraken worden gemaakt. Dat kan pijnlijk zijn, maar het is onoverkomelijk. Je mediator bereidt je daar op voor. Ook zal hij of zij een aantal dingen willen afspreken. Dat gaat bijvoorbeeld over de vrijwilligheid van de keuze voor mediation en van de keuze voor de betreffende mediator, over de geheimhouding en over de volledige neutraliteit van de mediator in het proces. Met twee partijen kiezen voor de juiste mediator is niet eenvoudig. Toch zijn ze voor iedereen heel goed te vinden, waar dan ook in Nederland. Wat dat betreft kun je dus met een gerust gevoel scheiden in Velsen.

Heb jij goede of minder goede ervaringen met mediation? Vertel ons waarom je voor een bepaalde mediator heb gekozen, of waarom niet. We zien je bericht graag tegemoet via contactformulier op deze website. Hartelijk dank voor je bijdrage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *