Uitvaartverzorger kiezen in tijden van corona

Uitvaartverzorgen

Voor het regelen van een passende uitvaart tijdens corona

Social distancing, lockdown en quarantaine zijn woorden die we al ruim een jaar lang het meest gebruiken. Hoewel veelgebruikt in het algemeen; in het bijzonder passen ze totaal niet bij een ander woord dat helaas veelgebruikt wordt: uitvaart! Veel mensen hebben er door het coronavirus mee te maken. Het aantal mensen dat een uitvaart mag bijwonen is laag: maximaal 30. We schrijven april 2021. Dat getal kan zomaar ineens veranderen. Maakt dat iets uit wanneer u een uitvaartverzorger moet kiezen, of is het zaak om er zelf een draai aan te geven? U kunt het combineren. Lees maar….

Uitdaging voor alle uitvaartverzorgers

Uitvaartverzorgers staan in deze drukke tijden voor de uitdaging om voor iedereen een waardig afscheid te verzorgen en daarbij rekening te houden met alle regels die gelden rond het coronavirus. Zij moeten alle zeilen bijzetten om voor iedereen een passende uitvaart mogelijk te maken. En dan ook nog zo mooi en liefdevol mogelijk.

Uitvaartverzorger is vitaal beroep

Gelukkig is het beroep van uitvaartverzorger aangemerkt is als een ‘vitaal beroep’. Dat betekent dat ze altijd bij u op bezoek mogen komen na het overlijden van een dierbare. Maar dan wel alleen als ú dat op prijs stelt! Ze houden altijd 1,5 meter afstand en volgen een strikt hygiëneprotocol. Kortom: ze werken volgens de voorgeschreven maatregelen en richtlijnen en beschikken ruimschoots over materialen en middelen die hiervoor nodig kunnen zijn.

Mogelijkheden bij een uitvaart?

Het aantal mensen dat bij een uitvaart aanwezig mag zijn is, anno april 2021, slechts 30! Dat wil niet zeggen dat een uitvaart er hierdoor anders hoeft uit te zien. Het laten maken van een foto- en/of video-opname van het afscheid is meestal een handige en zeer veilige en gewaardeerde mogelijkheid. Ook live streaming wordt veel gedaan. Zo kunnen mensen thuis – via hun laptop, tablet of smartphone – de uitvaart meebeleven.

Meer mogelijkheden

Gaat u na een overlijden een uitvaartverzorger kiezen? Dan zijn bovenstaande opties belangrijk om mee te wegen. Maar ook ander maatwerk is mogelijk. Zo kunt u ook een mooie, intieme thuis ceremonie samenstellen met persoonlijke herinneringsmomenten. Ook diverse andere locaties komen in aanmerking als afscheidslocatie. Kiest u liever voor een grote bijeenkomst? Dan is het verstandig om een grote herdenking te organiseren wanneer we weer met velen bij elkaar mogen komen.

Heeft u ervaring met een uitvaart in coronatijden? Wil u die met ons delen? Stuur dan uw verhaal via het contactformulier naar ons toe. Dat stellen we zeer op prijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *