Belgische vloeren versus Nederlandse vloeren

Vloeren

Waarom een vloer van Belgisch hardsteen?

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer? Een vloer is een belangrijk onderdeel van uw woning. Het is bepalend voor de uitstraling. Een nieuwe vloer kiezen is dus niet iets wat u impulsief doet. Er zijn een aantal zaken waar u over na moet denken. Wat past er bij uw interieur? Wilt u een lichte of donkere vloer? Welk materiaal is het meest geschikt? Het aanbod is enorm. Probeer u zich niet alleen in Nederlandse vloeren te verdiepen, maar ook in Belgische vloeren. Wanneer we de vergelijking maken tussen Belgische vloeren versus Nederlandse vloeren, komt een vloer van Belgisch hardsteen als winnaar uit de strijd. In dit blog vertellen we waarom een vloer van Belgisch hardsteen een goede keuze zou zijn.

Wat is Belgisch hardsteen?

Vloeren van Belgisch hardsteen staan bekend om hun karakteristieke blauwgrijze kleur. U kunt deze steen krijgen in verschillende variaties. Belgisch hardsteen is geschikt voor zowel binnen als buiten. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Het is een veelzijdig materiaal van bovendien exclusief natuursteen. Uw woning krijgt er een prachtige tijdloze uitstraling van.

De eigenschappen van Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen is populair dankzij het unieke uiterlijk door de aanwezigheid van fossielen, bijna rechte witte strepen en grillige witte strepen. Daarbij zitten er aparte kleurverschillen in. Dankzij de open structuur van de steen, is Belgisch hardsteen gevoelig voor vlekken. Ook kunnen er krassen op ontstaan doordat de steen relatief zacht is. Om dit te voorkomen is goed onderhoud noodzakelijk.

Het beste onderhoud voor uw vloer

U kunt een vloer van Belgisch hardsteen in goede conditie brengen en houden door de vloer te laten kristalliseren. Uw vloer wordt hierdoor vlekkeloos en gaat weer glanzen. Daarnaast is de vloer ook beschermd tegen vocht en vuil. Voor Belgisch hardsteen onderhoud kunt u het beste naar een specialist gaan. U bent dan verzekerd van het beste resultaat!

Wilt u meer weten over Belgisch hardsteen? Stel uw vragen via ons contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *